آموزش طریقه راه اندازی پکیج دیواری و نحوه هواگیری پکیج

آموزش طریقه راه اندازی پکیج دیواری و نحوه هواگیری پکیج

آموزش طریقه راه اندازی پکیج دیواری و نحوه هواگیری پکیج

با سرد شدن هوا، راه اندازی و روشن کردن رادیاتورها یکی از موارد بسیار مهم محسوب می شود که نیاز به داشتن تخصص و آگاهی کامل می باشد. هنگامی که در رادیاتورها هوا باشد موجب اختلال در عملکرد پکیج و رادیاتورها و همچنین سرد شدن قسمتی از پکیج می‌شود. برای بهینه کردن گرمای رادیاتورها و تامین ایمنی پکیج، تنظیم فشار آب گرم و کاهش سروصدای لوله‌های پکیج باید به‌ موقع عملیات هواگیری پکیج انجام شود در این مقاله همراه ما باشید تا راه اندازی و تعمیر پکیج و همچنین نحوه هواگیری پکیج را به شما آموزش دهیم.

راه اندازی و روشن کردن پکیج چگونه انجام می شود؟

برای راه اندازی و روشن کردن پکیج باید موارد زیر را بررسی کنید تا به درستی پکیج مورد نظر شما راه اندازی شود. این موارد عبارت است از :

– تمیز کردن مبدل اولیه پکیج

– بررسی منبع انبساط پکیج

– بررسی مشعل پکیج

– بررسی الکترود جرقه زن و یون

– بررسی فن پکیج

– بررسی ونتوری داخل فن

– بررسی پرشر سوئیچ دود پکیج

– بررسی دودکش و لوله رابط

– بررسی کردن پمپ پکیج

چرا باید هواگیری پکیج صورت بگیرد؟

از جمله مهمترین موارد هواگیری شوفاژ عبارت است از :

1- احتمالا با این وضعیت روبرو شده اید که با روشن شدن پکیج خود و جریان آب در لوله، رادیاتور همچنان سرد یا قسمتی از آن سرد و نیمه دیگر گرم می باشد.

2- هنگامی است که متوجه فشار پایین آب گرم می شوید یا اینکه اصلا آب گرم ندارید؛ صدای پیچیده شده درون لوله های رادیاتور بیانگر آن است که باید هرچه زودتر هوای درون دستگاه را تخلیه کنید.

3- استفاده طولانی مدت از پکیج و رادیاتور ها؛ در حقیقت نشانه این می باشد که عمر مفید سیستم شما رو به پایان می باشد.

4- اختلاف ارتفاع بنا با زمین؛ این اتفاق معمولا در آپارتمان ها می افتد که به علت اختلاف سطح لوله کشی آب از پایین به بالا می باشد. هنگامی فشار آب برای طبقات بالاتر کم باشد، قاعدتا میزان آب مورد نیاز رادیاتور هم پایین تر از حد استاندارد می شود.

5- افت فشار bar؛ امکان دارد دلیل این امر به علت کاهش فشار پکیج دیواری، دستگاه به تخلیه هوا نیاز داشته باشد.

– به این نکته مهم توجه کنید که وقتی فشار پکیج کم شود، دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود. به این دلیل که این اتفاق برای محافظت از دستگاه و قطعات داخلی در زمان کمبود آب می باشد.

هواگیری رادیاتور به علت خروج هوای باقی مانده در مدار آب گرم رادیاتور و حفظ کارکرد دستگاه می باشد، رعایت این نکته ظریف کمک می کند تا پکیج، وارد مدار صحیح عملکرد خود شود و فشار نرمالی داشته باشد.

توجه داشته باشید که هواگیری پکیج با برندهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. 

بنابراین لازم است درصورتی که آشنایی کاملی با اصول راه اندازی پکیج و رادیاتور در خانه ی خود ندارید به دو روش زیر عمل کنید که شامل :

– مطالعه کامل مقاله آموزش طریقه راه اندازی پکیج دیواری و نحوه هواگیری آنها

– مشاوره تخصصی با یکی از کارشناسان با تجربه مجموعه ایران دما برای راه اندازی و هواگیری رادیاتورها

چندین نکته مهم در هنگام هواگیری پکیج مورد نظر خود :

– زمانی که هواگیری دستگاه را به موقع و اصولی انجام دهید، می توانید هم از ماندگاری و عمر مفید آن اطمینان حاصل کنید و هم هزینه های مصرف انرژی را به میزان چشمگیری کاهش دهید.

– همچنین لازم است بدانید که هواگیری رادیاتور برای رهاسازی گاز موجود در لوله های فلزی شوفاژ صورت می گیرد. این گاز به علت همنشینی با آب و هوا، اکسید شده است که باید حتما آزاد شود. بنابراین در نظر داشته باشید که سیستم های گرمایشی راه اندازی شده در بناهای قدیمی عموما لوله های فلزی دارند و نیاز به هواگیری رادیاتور بسیار زیاد می باشد.

– چنانچه ساکن طبقات بالایی آپارتمان هستید، ضروری است در نظر داشته باشید که روش هواگیری پکیج در این طبقات در مقایسه با طبقات پایینی مختلف می باشد و به هواگیری بیشتری نیاز دارد و این به علت کاهش سطح آب در سیستم گردشی آب گرم رادیاتور است.

– همچنین در چنین ساختمان هایی ضروری است، تخلیه هوای موتورخانه مرکزی با شیر هواگیری خودکار شوفاژ صورت می گیرد که البته در مقایسه با شوفاژهای معمولی، هواگیری بیشتری نیاز دارد.

آموزش نحوه هواگیری پکیج و رادیاتورها :

توصیه می شود چنانچه برای اولین بار است که تجربه انجام چنین کاری را دارید، مراحل را ابتدا با دقت بخوانید و سپس هر مرحله را با حوصله فراوان انجام دهید تا هواگیری رادیاتورها به درستی صورت بگیرد، این مراحل عبارت است از :

1- مرحله ی اول در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ بررسی کردن شوفاژ

در تعمیر پکیج کرج چنانچه رادیاتورها دارای هوای سرد محبوس شده باشد، نیاز به هواگیری دارد. در این شرایط هنگامی که سیستم گرمایش روشن می­ شود، تمام یا قسمتی از شوفاژ سرد می­ ماند. لازم به ذکر است که سرد بودن شوفاژ می ­تواند دلایل دیگری نیز داشته ­باشد؛

بنابراین ضروری است قبل از اقدام به هواگیری موارد ذکر شده در ادامه ی مطلب را بررسی کنید. چنانچه هیچ­ یک از مشکلات زیر وجود نداشته باشد، با یک هواگیری ساده مشکل رادیاتور برطرف خواهد شد.

– چنانچه در ساختمان مورد نظر تعداد بسیاری شوفاژ وجود دارد و همگی سرد هستند، مشکل از سیستم گرمایشی آن می­ باشد. امکان دارد لوله کشی شوفاژ دچار شکستگی شده باشد. همچنین این احتمال وجود دارد که در بخشی از سیستم لجن یا رسوب ایجاد شده باشد.

– چنانچه مشکل شوفاژ با جمع شدن آب زیر آن همراه باشد، شوفاژ دچار نشتی شده­ است. برای برطرف کردن این مشکل، سیستم گرمایش را خاموش کرده و سپس اتصالات ورودی به رادیاتور را محکم کنید. چنانچه نشتی قطع نشود احتمال پوسیدگی اتصالات وجود دارد، آن­ها را تعویض کنید و یا با کارشناسان حرفه ­ای مجموعه ایران دما در تعمیر پکیج در کرج تماس بگیرید.

– چنانچه شوفاژهای موجود در طبقات پایین گرم می ­شوند، ولی شوفاژهای طبقات بالاتر سرد هستند، سیستم گرمایشی در فشار مطلوب کار نمی ­کند. در این موقعیت آب گرم مورد نیاز به طبقات بالایی نمی ­رسد.

2- مرحله ی دوم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ تهیه پیچ مخصوص هواگیری رادیاتورها

هنگامی که اقدام به هواگیری شوفاژ می­ کنید، ابتدا باید وسیله ­ای برای باز کردن شیر خروجی رادیاتور تهیه کنید. در قسمت انتهایی بالای رادیاتور یک شیر خروجی وجود دارد. روی این شیر خروجی یک قسمت مربعی وجود دارد.

این دریچه مربعی­ شکل برای تنظیم کردن شیر خروجی کاربرد دارد. پیچ­ های مخصوص هواگیری شوفاژ ابزارهایی ارزان­ قیمت می باشند و در همه ی ابزار فروشی ها پیدا می­ شوند. شیر مناسب با اندازه­­ ی شیر خروجی رادیاتور را خریداری کنید.

علاوه بر آن به­ جای پیچ مخصوص می­ توانید از آچار فرانسه و یا ابزارهای مناسب دیگر استفاده کنید. بعضی از شوفاژهای جدید به گونه ای طراحی شده­ است که امکان تنظیم شیر خروجی شوفاژ با پیچ­ گوشتی نیز امکان­ پذیر می­ باشد.

قبل از اقدام به هواگیری رادیاتورها از داشتن پیچ مخصوص یا آچارفرانسه و یا پیچ گوشتی اطمینان حاصل کنید. هنگامی که یکی از شوفاژهای موجود در ساختمان را هواگیری می­ کنید، توصیه می شود بقیه شوفاژها نیز هواگیری شوند.

3- مرحله ی سوم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ خاموش کردن سیستم گرمایشی

یک سیستم گرمایش روشن، هوای بیشتری را وارد رادیاتور می­ کند. بنابراین قبل از هواگیری رادیاتورها، سیستم گرمایش مرکزی را خاموش کنید. گرمای موجود در پکیج باید قبل از هواگیری رادیاتور از بین برود. به سیستم زمان بدهید، قسمت ­های متفاوت شوفاژ را لمس کنید، چنانچه در بخشی از رادیاتور هنوز گرما احساس می­ شود، صبر کنید تا خنک شود.

4- مرحله ی چهارم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ باز کردن شیر خروجی رادیاتور

در این مرحله باید شیرهای ورودی و خروجی رادیاتورها را در موقعیت باز قرار دهید. پیچ مخصوص هواگیری شوفاژ و یا آچار فرانسه را به بخش مربعی شکل، روی شیر خروجی قرار دهید.

پیچ را در خلاف جهت حرکت عقربه­ های ساعت بچرخانید تا شیر باز شود. در این موقعیت باید صدای خارج شدن هوا از رادیاتورها شنیده شود. هنگامی که هوای سرد از داخل شوفاژ تخلیه می ­شود، آب موجود در لوله کشی سیستم گرمایش، جای آن را می­ گیرد.

5- مرحله ی پنجم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ پیشگیری از ریزش آب به محیط اطراف

معمولا همراه با خارج­ شدن هوا از رادیاتورها، چند قطره آب نیز از شیر خروجی چکه می ­کند. برای پیشگیری از خیس شدن محیط اطراف از یک دستمال و یا یک ظرف استفاده کنید. به این صورت که می­ توانید یک کاسه یا ظرف را زیر شیر خروجی شوفاژ بگیرید تا از ریزش قطرات آب به روی زمین پیشگیری شود.

6- مرحله ی ششم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ ادامه دادن مرحله ی قبل تا رسیدن به مرحله فواره زدن آب :

چنانچه جریان آب خروجی از شیر خروجی به حالت پایدار برسد و مخلوط با هوا نباشد، همه­ ی هوای موجود در شوفاژ خارج شده ­است. هنگامی که این شرایط اتفاق افتاد، باید پیچ مخصوص را در جهت عقربه­ های ساعت چرخانده و شیر خروجی را محکم ببندید. از یک پارچه برای تمیز کردن آب پاشیده ­شده به اطراف رادیاتور استفاده کنید.

7- مرحله ی هفتم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ انجام هواگیری رادیاتور برای بقیه­ ی شوفاژهای ساختمان

برای اینکه از خارج شدن همه ی هوای اضافی از سیستم گرمایشی ساختمان مطمئن شویم، هواگیری رادیاتور باید برای بقیه­ ی شوفاژها نیز صورت بگیرد. هواگیری لوله­ ها توسط حوله خشک­ کن حمام انجام می ­شود.

به موجب نگهداری مناسب از تاسیسات گرمایی، هواگیری شوفاژ باید به­ صورت دوره ­ای تکرار شود. هواگیری سالانه همراه با هواگیری شوفاژ بعد از هر بار تعمیر پکیج کرج، مناسب می ­باشد.

8- مرحله ی هشتم در هواگیری پکیج و رادیاتورها؛ تنظیم کردن سطح فشار پکیج یا موتورخانه داخلی

با انجام هواگیری رادیاتورها، فشار موجود در سیستم گرمایشی ساختمان کاهش پیدا می کند. چنانچه فشار بیش از مقدار معینی افت پیدا کند، گرما به همه ی شوفاژها نخواهد رسید. برای تقویت این فشار، باید دیگ جوشانده با آب پر شود.

برای سیستم گرمایشی منازل مسکونی، فشار پی سی آی 15 – 12 مناسب می باشد. هر چقدر فشار بالاتر باشد، آب موجود در سیستم گرمایش مسافت بیشتری را در خانه طی می­ کند. خانه­ های متفاوت بر حسب تعداد طبقات، فشار متفاوتی نیاز دارند.

چنانچه دیگ بخار دارای تنظیمات اتوماتیک باشد، به­ صورت خودکار در فشار پی سی آی 15-12  باقی­ می­ ماند. در غیر این ­صورت باید به­ صورت دستی آب به دیگ بخار اضافه شود تا فشار در رنج مطلوب خود باقی بماند.

افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری رادیاتورها :

این سوال پیش می آید که آیا احتمال افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری رادیاتورها وجود دارد؟ بله، این اتفاق طبیعی می باشد و برای همه انواع رادیاتور ممکن است اتفاق بیفتد.

معمولا در کنار رادیاتور اصلی خانه، یک شوفاژ دیواری هم نصب می شود که معروف است به حوله خشک کن؛ با تخلیه هوای محبوس شده این دستگاه افزایش فشار پکیج هم رفع می شود.

آیا افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری رادیاتورها خطرناک است؟

افزایش فشار پکیج در منازل مسکونی یا هر ساختمان دیگر می تواند آسیب هایی را برای سیستم اصلی و رادیاتورها به دنبال داشته باشد که شامل :

– نشت آب از شیر اطمینان موجب رطوبت گیری ساختمان و در نهایت آسیب در بلند مدت می شود.

– پوسیدگی و زنگ زدگی لوله ها

– آسیب به قطعات داخلی پکیج

هواگیری پمپ پکیج چگونه می باشد؟

در پکیج های دیواری مدل جدید یک پروانه پمپ یا air vent جاسازی شده است که کار تخلیه هوای اضافی پمپ و پکیج را انجام می دهد. چنانچه دقت کرده باشید گاهی صدای غیر طبیعی از این پمپ شنیده می شود که این صدا به علت انباشته شدن هوا ایجاد می شود. بنابراین کافی است شیر پمپ را به آرامی باز و هوای گیر کرده در آن را تخلیه کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .